Category Archives: Këshilla

Termeti keshillim per femijet

Tërmeti dhe përjetimi i tij te fëmijët

Përgatiti: Dr. Valbona Shahinaj, pediatre Fëmijët janë qeniet njerëzore më të brishtë dhe si të tillë duhen trajtuar me shumë kujdes. Fakti që janë fëmijë nuk do të thotë se ata nuk kuptojnë, ata kuptojnë shumë mirë për çka po ndodh rreth e rrotull prandaj ne duhet t'ua shpjegojmë saktë që ata mos të kenë […]

Termeti, 26 nentor 2019

Tërmeti: Mendja njerëzore kërkon një shpjegim

Përgatiti: Dr. Mirela Dhame Mendja njerëzore gjithmonë përpiqet të japë vetë një shpjegim të asaj që ndodh rreth nesh, për të kuptuar nëse mund të bëjë diçka për të mos lejuar që ajo të ndodhë përsëri, ai përpiqet të arrijë një perceptim të kontrollit ose të bëjë parashikime, kështu funksionojnë të gjithë pak a shumë. Një ngjarje […]

Infeksionet ne pishina

Infeksionet më të shpeshta në pishina dhe masat që duhen ndërmarrë për ti shmangur ato

Përgatiti: Dr. Brunilda Cora Pishinat janë vendet më të frekuentuara gjatë stinës së verës, por fatkeqësisht mund të shndërrohen në burim infeksioni. Edhe pse uji përmban klor, ekzistojnë disa mikroorganizma të cilat janë rezistente ndaj klorit. Ndër infeksionet më të shpeshta që mund të marrim gjatë larjes në pishina janë: infeksionet e veshit, infeksionet e syrit, […]

1 2